Glas Javnosti

Situacija u Kini sa neprilikama se ne zaustavlja: Klizište odnelo preko 30 života (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Više od 1.000 spasilaca radi u teškim uslovima hladnog vremena i snega

Broj žrtava klizišta u provinciji Junan, na jugozapadu Kine, porastao je na 34, dok se 10 osoba i dalje vodi kao nestalo, izveštavaju kineski državni mediji.

Do katastrofe je došlo u ponedeljak, neposredno pre šest sati ujutru, u selu Liangšui, smeštenom u severoistočnom delu Junana.


Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da više od 1.000 spasilaca radi u teškim uslovima hladnog vremena i snega, a u ponedeljak su spasene dve osobe koje se sada oporavljaju u lokalnoj bolnici.

Prema preliminarnim informacijama lokalnih stručnjaka, državna novinska agencija Sinhua prenela je da je klizište izazvano urušavanjem strme litice. Masa koja se srušila bila je široka oko 100 metara, visoka 60 metara i debljine oko šest metara.


Područje koje je pogođeno ovom tragedijom nalazi se otprilike 2.250 kilometara jugozapadno od Pekinga, sa nadmorskim visinama koje se kreću i do 2.400 metara.

Prošle godine prirodne katastrofe u Kini dovele su do smrti i nestanka 691 osobe, prouzrokujući direktni ekonomski gubitak od oko 48 milijardi dolara, prema Nacionalnoj komisiji za borbu sa katastrofama pri Ministarstvu za upravljanje vanrednim situacijama.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR