Glas Javnosti

SIN JERMENSKOG PREMIJERA IDE NA FRONT, majka mu poručila samo jedno: Nema ništa plemenitije NEGO DATI ŽIVOT ZA OTADŽBINU! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Sukobi u Nagorno Karabahu svakim danom sve su intenzivniji, a Jermenija i Gruzija uveliko mobilišu snage. Tako je i sin jermenskog premijera Nikole Pašinjana rešio da se odazove mobilizaciji i obuče uniformu a to je pozdravila njegova majka.

Jermenski narod se nalazi pred istorijskom prekretnicom za jermenski narod, i mi se možemo osloniti samo na sebe, naglasila je ona. Ana Hakobian je pozvala sve majke i žene, ćerke i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik na jermenskom.

Pre puta u Karabah, suprug Nikol Pašinjan joj je rekao da njihov jedini sin Ašot ide u Karabah, pošto je rezervista. Ašot je prikupio i pripremio dokumenta, a majka ga nije zaustavljala, naprotiv.

- Rekla sam mu: "Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za otadžbinu. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i da li ćemo moći da se čujemo. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim rečima, napisala je Hakobianova na fejsbuku.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji razgraničenja u Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika. Prema izjavama Ministarstva odbrane Jermenije, Karabah je bio podvrgnut vazdušnim i raketnim napadima. Jerevan je tvrdio da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

U nepriznatoj republici Nagorno-Karabah saopštili su da je nekoliko mesta, uključujući i glavni grad Stepanakert, podvrgnuto artiljerijskoj paljbi. Vlasti su pozvale stanovništvo da se sakrije, a kasnije su proglasile vanredno stanje i mobilizaciju u Karabahu.

Jermenija je takođe proglasila ratno stanje i objavila opštu mobilizaciju. Predsednik Azerbejdžana odobrio je uvođenje ratnog stanja u brojnim gradovima i regionima zemlje i policijski čas u zemlji, a takođe je objavio delimičnu mobilizaciju.

(Glas javnosti/Novosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR