Glas Javnosti

SIMONJAN: Amerikanci nikad ne održe obećanja

Svet
Autor: Glas javnosti

Vlasti SAD nikada ne održavaju svoja obećanja, to je njihova životna norma, takva je politička etika Amerikanaca, izjavila je glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“, u čijem je sastavu i Sputnjik, i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan.

„Želiš da znaš šta se tačno neće dogoditi u sledeće četiri godine – poslušaj šta obećava za te sledeće četiri godine kandidat za predsednika SAD. To je njihova životna norma, oni nikada ne održavaju obećanja“, rekla je Simonjanova u intervjuu za film „Beograd“ televizijskog kanal „Rusija 1“.

Simonjanova je podsetila na obećanja bivšem sovjetskom predsedniku Mihailu Gorbačovu o tome da se NATO neće širiti na istok, na obećanja Baraka Obame da će zatvoriti bazu u Gvantanamu, na obećanja bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da će uspostaviti prijateljske odnose s Rusijom.

„To je druga politička etika, drugi stil komunikacije sa sopstvenim biračima. Govoriti se može sve, i ne samo to, može se čak i potpisivati sve što treba. Danas je potpisao, sutra je povukao potpis. Malo li su puta to radili pred našim očima?“, zapitala se Simonjanova.

Ona je, takođe, rekla da je američka nacija odavno uzdigla zlo ne samo u kategoriju normalnosti nego i vrednosti.
Simonjanova je podsetila da su Amerikanci izbacili na Vijetnam više eksploziva nego što je izbačeno na celu Evropu tokom Drugog svetskog rata.

„To je istorijska činjenica. Oni od tada nis postali bolji nego su čak, može biti, postali gori“, rekla je Simonjanova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR