Glas Javnosti

SI ĐINPING: Kina podržava Rusiju u borbi protiv terorizma

Svet
Autor: Glas javnosti

Kina podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i odbrani bezbednosti i stabilnosti društva, izjavio je kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u Pekingu.

„Peking podržava ruski narod u izboru razvojnog puta, koji odgovara nacionalnoj realnosti zemlje, a takođe podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i zaštiti socijalne bezbednosti i stabilnosti“, prenosi Sijevu izjavu Centralna televizija Kine.

Pored toga, Si je istakao da kineske vlasti pridaju veliki značaj razvoju kinesko-ruskih odnosa i spremne su na blisku uzajamnu saradnju.

„Spremni smo da blisko sarađujemo sa Rusijom na bilateralnoj osnovi, kao i da jačamo stratešku saradnju u okviru multilateralnih organizacija, kao što su BRIKS i Šangajska organizacija za saradnju (ŠOS)“, kazao je Si.

On je takođe ocenio da je Kina spremna da zajedno sa Rusijom pokaže veću odgovornost i ujedini zemlje Globalnog juga, oslanjajući se na duh jednakosti, otvorenosti, transparentnosti i inkluzivnosti, kao i da doprinese promeni sistema globalnog upravljanja.

Prethodno, Lavrov je na sastanku sa Sijem izjavio da će Moskva i Peking nastaviti da realizuju nove strateške zadatke koje su postavili lideri dve zemlje.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR