Glas Javnosti

Šest mrtvih u sudaru aviona u Dalasu

Svet
Autor: Glas javnosti

Šest ljudi je stradalo u sudaru dva aviona iz Drugog svetskog rata tokom aeromitinga u Dalasu u SAD, objavili su zvaničnici.

Bombarder (Boieng B-17 Flying Fortress) i lovački avion (Bell P-63 KingCobra) sudarili su se u letu oko 13.20 juče po lokalnom vremenu, saopštile su lokalne vlasti u SAD, koje do sada nisu imale zvanične podatke o žrtvama. 

Sudija okruga Dalas Klej Dženkins je u tviter poruci napisao da prema zvaničnom patologu ima ukupno šest mrtvih u nesreći na aeromitingu u Dalasu i da zvaničnici rade na identifikaciji nastradalih.
 
Udruženje savezničkih pilota saopštilo je da su među poginulima dva bivša člana udruženja Teri Barker i Len Rut.Na snimcima objavljenim na Tviteru vidi se kako su se avioni sudarili u vazduhu, a potom se srušili, posle čega je izbio veliki požar, a oblak crnog dima uzdigao se u nebo.



Federalna uprava za avijaciju saopštila je da će pokrenuti istragu sudara koji se dogodio tokom trodnevnog skupa, posvećenog uspomeni na veterane i žrtve Drugog svetskog rata.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR