Glas Javnosti

SERIJSKI UBICA IZ JAPANA! Crna udovica servirala cijanid za večeru

Svet
Autor: Glas javnosti

Japanski Vrhovni sud potvrdio je danas smrtnu kaznu izrečenu 74-godišnjakinji, Čisako Kakehi, nazvanoj "crna udovica" zbog ubistva 3 partnera i pokušaja ubistva četvrtog.

S ubistvima je započela 2007. godine, kada je imala 61 godinu. Uhvaćena je tek 2014. godine nakon ubistva Isao Kakehi koji je  postao četvrta i poslednja žrtva japanske "crne udovice".

Godine 2017. je osuđena na smrt nakon jednog od najdužih suđenja u Japanu. Žalbu sud nije usvojio ni ovog juna.

„Koristila je agenciju za povezivanje kako bi se upoznavala sa starijim žrtvama i trovala ih nakon što su joj dali poverenje. To je nimilosrdan zločin zasnovan na planiranoj i snažnoj nameri“, rekao je sudija u junskoj presudi.

Posle prvog braka koji je trajao 25 godina bila je udovica sve do 2007. godine kada počinje seriju ubistava od kojih je samo jedan uspeo da preživi.

Tek 2013. godine, nakon nekoliko nedelja novog braka i smrti supruga, policija je počela da sumnja.

. Odbukcije su retke u Japanu i sprovode se samo kada postoji sumnja u prljavu igru, što je možda razlog zašto je smrt bivših partnera „Crne udovice“ u to vreme prošla uglavnom nezapaženo.

Kada je Isaou urađena autopsija utvrđeno je da ima smrtonosne količine cijanida u srcu, krvi i želucu, kao i eroziju u želucu. Nekoliko dana nakon njegove smrti, vasti su Kakehinom stanu pronašli pilule za suplemente i prazne kapuule što ukazuje da je ispraznila zdrave dodatke i napunila ih cijanidom koji je bio samleven u prah.

Dva meseca kasnije, policija je uhapsila Kakehi. Nakon višemesečnih ispitivanja Kakehi je priznala da je trovala Hondu, Hiokija i Suehiroa i to kapsulama cijanida.

Policija je takođe verovala da je Kakehi povezana sa ubistvima još četvorice muškaraca, ali su tužioci odlučili da je na kraju ne optuže za to zbog nedostatka dokaza.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR