Glas Javnosti

SENATORKA PATOSIRALA KONGRES: "Šaljemo 40 MILIJARDI dolara Ukrajini, a nemamo BEBI HRANE za našu decu!" (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Američka senatorka Mejdžori Tejlor Grin iz Džordžije održala je dramatičan govor u američkom Kongresu.

Senatorka iz američke države Džordžije Mejdžori Tejlor Grin uputila je dramatičan apel američkom Kongresu. U Americi trenutno vlada velika nestašica bebi formula odnosno hrane za bebe u obliku mleka u prahu koja najviše pogađa siromašne Amerikance.

- Dok pomažemo Ukrajinu sa 40 milijardi dolara, naše majke i bebe u Americi nemaju formulu za bebe - apelovala je senatorka.

 

Nestašici i dalje doprinose problemi u lancu snabdevanja i visoka inflacija, zbog čega trenutno u prodavnicama nedostaje oko 40 odsto proizvoda sa formulom za bebe na nacionalnom nivou, podaci su koji stižu iz Amerike.




Sjedinjene Američke Države se danima suočavaju s nestašicom mlečne formule za bebe na nacionalnom nivou, zbog čega je Odbor za nadzor vlade Predstavničkog doma Kongresa saopštio da planira da istraži rad četiri najveća proizvođača formule i ustanovi kako se može povećati proizvodnja.

Pre dva dana Američki kongres je odobrio  pomoć Ukrajini od 40 milijardi dolara. Za odobrenje je glasalo 86, a protiv 11 zastupnika, što je bilo dovoljno za konačno usvajanje paketa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR