Glas Javnosti

SEKS SKANDAL TRESE AMERIKU: Endru Kuomo, guverner Njujorka seksualno napastvovao šest žena?!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsedavajući skupštine države Njujork Karl Histi rekao je da je odobrio Odboru za pravosuđe da pokrene istragu o opozivu guvernera Njujorka Endrua Kuoma koga je šest žena optužilo za seksualno uznemiravanje.

 Istragu o navodima protiv guvernera već vodi i državna tužiteljka Letiša Džejms.

“Navodi o zlostavljanju žena od stane guvernera su veoma ozbiljni”, rekao je Histi. Kuomo je negirao sve što mu šest žena stavlja na teret, a većinom je reč o njegovim bivšim saradnicama. Mnogi zvaničnici Njujorka, uključujući i Kuomove kolege iz Demokratske stranke, pozivaju guvernera da podnese ostavku. Među poslednjima je i gradonačelnik Njujroka Bil de Blazio koji smatra da “Kuomo više ne može da bude na mestu guvernera”.

Kuomo je rekao da neće podneti ostavku i zamolio javnost da sačeka rezultate istrage pre nego što donese svoj sud. De Blazio, dugogodišnji Kuomov politički rival, smatra da su poslednje optužbe veoma uznemiravajuće.

“Optužba da je guverner pozvao kući svoju zaposlenu, nad kojom ima moć, i da je potom seksualno napao, je apsolutno nedopustiva. Odvratno je i on ne može više da bude guverner”, rekao je gradonačelnik Njujorka. Prva optužba protiv Kuoma je izneta krajem februara kada ga je bivša saradnica Lindzi Bojlan optužila za nedolično ponašanje.

Liderka većine u Senatu skupštine Njujorka Andrea Stjuard Kazins takođe ne pozvala Kuoma da podnese ostavku, a njenojm pozivu pridružilo se i 55 demokrata iz njujorške skupštine.

(Glas javnosti/Glas Amerike)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR