Glas Javnosti

SEĆATE LI SE ZANE NIMANI? Ona danas živi u Kanadi i bavi se poslom daleko od svetla reflektora! (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Grupa "Zana" je svojevremeno bila jedna od najpopularnijih grupa u čitavom regionu, a stub ovog sastava, te žena koja joj je donela neverovatnu slavu bila je Zana Nimani. Njoj se klanjala cela bivša Jugoslavija, divili su se njenom moćnom glasu, harizmi i nesvakidašnjoj lepoti.

Na putu ka popularnosti "Zani" je svakako pomogla i Marina Tucaković, neumorno pišući tekstove za njih, a stvorila je i hit "Dodirni mi kolena" koji je ovu grupu i učinio prepoznatljivom širom cele bivše Jugoslavije.

Uprkos tome što su žarili i palili nekadašnjom Jugom, Zana 1985. godine rešava da napusti grupu koja je po njoj i dobila ime, te započinje uspešnu solo karijeru. Samo godinu dana kasnije objavila je i album "Noćas pevam samo tebi".

Sve je ukazivalo na to da će u godinama koje će doći ostati stub pop kulture i domaćeg šoubiznisa, no Zana je ipak rešila da se povuče iz javnosti i započne sasvim novi život, daleko od svetla reflektora.

 Ona se udala za Đorđa Šiškina, 1991. rodila ćerku Teu, a nekoliko meseci kasnije svi zajedno napustili su Srbiju i krenuli put Kanade, u potrazi za životom daleko od političkih previranja.

Zahvaljujući svojoj umešnosti, ali i diplomi Pravnog fakulteta, pevačica se odlično snašla u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji i zaposlila se u firmi koja se bavi finansijama i menadžmentom. Danas Zana Nimani ima 59 godina, uspešna je poslovna žena, i ne planira da se vrati u Srbiju, čak je ni posećuje, a zapeva tek ponekad, za svoju dušu.

Ako pogledate njene fotografije videćete da se nije puno promenila, ali je ipak promenila imidž i boju kose, te je nije lako prepoznati na prvi pogled.

Zanimljivo je da je ćerka Tea od majke nasledila talenat za muziku, te je i učestvovala u nekoliko američkih mjuzikla, ali je ipak rešila da odustane od toga i posveti se studijama na jednom od prestižnih koledža u Kanadi.

(Glas javnosti/Blic Žena)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR