Glas Javnosti

SCENE KOJE NISMO GLEDALI NI U NAJVEĆEM JEKU KORONE! U Šangaju hvataljkama love ljude, zatvaraju u kaveze (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Na kineskim društvenim mrežama, uprkos strogoj cenzuri, pojavili su se snimci sukoba policije i ljudi koji su primorani da napuste domove u Šangaju i odu u karantin, dok grad ulazi u treću nedelju strogih mera zbog epidemije korona virusa.

Vodeći grčki sajt vesti in.gr objavio je opširan članak s nizom video-snimaka i fotografija kako kineske vlasti u Šangaju, radi suzbijanja epidemije korona virusa, hvataljkama koje liče na veterinarske, hvataju ljude koji se usude da izađu iz zgrada, oduzimaju decu od porodica, silom pretvaraju čitave stambene zgrade u „karantinske centre“, ubijaju kućne ljubimce jer su njihovi vlasnici pozitivni na korona virus.



To su „scene ludila“ – piše grčki sajt u opširnom izveštaju na osnovu niza izvora iz finansijske prestonice Kine, gde je proglašena zabrana kretanja – „lokdaun“ i gde vlasti čak koriste metalne hvataljke na motkama – „čeljusti“ da bi „imobilisale ljude i prevezle ih u karantinske centre“.



 Policija tom „specijalnom opremom“ koja liči na opremu za hvatanje životinja, grabi i udara građane koji ne poštuju mere.

Vlasti Šangaja pretvaraju stambene zgrade u „centre za izolaciju“ sve većeg broja zaraženih, što je izazvalo ogorčenje i reakcije ostalih stanara koji su odjednom u opasnosti da se zaraze.



Milioni su zatvoreni u stanovima i kućama dok vlasti Šangaja pokušavaju da se izbore sa novom epidemijom virusa sa više od 20.000 novih slučajeva dnevno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR