Glas Javnosti

Satelitski snimci otkrili ŠOKANTNE podatke! Kim Džong Un se sprema za rat, nagomilava nuklearno oružje?!

Svet
Autor: Glas javnosti

Satelitski snimci nuklearnih postrojenja Severne Koreje otkrili su ogroman porast „aktivnosti“ usled strahovanja da režim već ima mogućnost postavljanja nuklearnih bojevih glava na interkontinentalne balističke rakete.

Nove satelitske snimke hemijskih postrojenja Severne Koreje pokazuju nagomilavanje nuklearnog oružja, što izaziva globalne strahove. Izgleda da je Kim Džong-un poslednjih meseci povećavao nuklearnu energiju svoje zemlje, pokazuju poslednji satelitski snimci. Novi snimak dolazi nakon što je u ponedeljak poverljivi izveštaj UN otkrio da se nekoliko neimenovanih zemalja slaže da je Severna Koreja „verovatno razvila minijaturisane nuklearne uređaje kako bi se uklopila u bojeve glave svojih balističkih raketa“.

Satelitski snimci Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) pokazuju da su i aktivnost i rast u porastu u postrojenju za koncentriranje uranijuma u ​​Pjongansu.

Slike ukazuju na „sposobnost Severne Koreje da raste svoj program nuklearnog oružja“,
Visok savetnik i predsedavajući Koreje u CSIS-u, Viktor Ča, objasnio je: „Postrojenje za koncentraciju u Pjonganskom uranijumu nalazi se oko 45 km od DMZ u Severnoj Koreji.

-Proizvodi uranijum koncentrat – sirovinu za gorivo nuklearnih reaktora Severne Koreje iz kojih oni prerađuju deljivi materijal – i plutonijum i uranijum na osnovu svojih programa nuklearnog oružja.

Dr Ča tvrdi: „Naši snimci pokazuju da je Pjongjanski pogon prilično aktivan, a čini se da raste i po njegovom kapacitetu.

U glavnom pogonu, neke od najznačajnijih aktivnosti su podizanje i izgradnja novih objekata, propadanje i zamena krovova u celom objektu. Među najistaknutijim aktivnostima koje smo primetili su širenje kopova za jalovine. Ona je preostala nakon što ustvari izvučete rudu koja u sebi sadrži uranijum. Teško je odrediti, na osnovu aktivnosti u ovom objektu, koliko nuklearnog oružja ima Severna Koreja.

Ono što znamo kada pogledamo ovo postrojenje jest da nam njegova aktivnost govori da se za te reaktore i dalje proizvodi nuklearno gorivo, što samo znači da oni imaju kapacitet da šire svoje nuklearne bombe, a ne da ih se odreknu.
Poverljivi UN-ov izveštaj sugeriše da Severna Koreja već ima moć da gađa SAD nuklearnim oružjem.

Glavni američki gradovi nalaze se u dometunuklearnog arsenala Pjongjanga, uprkos naporima administracije predsednika Donalda Trampa da denuklearizuje korejsko poluostrvo.

(Glas javnosti/Nacionalist)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR