Glas Javnosti

SASTANAK PUTINA I SI ĐIPINGA: Imamo mnogo zajedničkih zadataka i ciljeva

Svet
Autor: Glas javnosti

Razgovor predsednika Narodne Republike Kine i Ruske Federacije, Si Đinpinga i Vladimira Putina, održan je u Moskvi

Neformalan sastanak danas će biti održan u Kremlju, a predsednici dveju zemalja će ovaj razgovor održati za vreme ručka, najavili su iz Kremlja. 

Današnji neformalan susret biće prilika da dvojica lidera porazgovaraju o "ključnim i osetljivim pitanjima", otkrio je ranije pomoćnik Putina, Jurij Ušakov.


Predsednik Rusije poželeo je dobrodošlicu svom kineskom kolegi i tom prilikom istakao dobru saradnju dveju država. Izrazio je uverenost da će Kineska Narodna Republika, pod vođstvom Si Đinpinga, uspeti da ostvari sve svoje ciljeve i zabeleži veoma dobre rezultate u predstojećem periodu.

"Od kako smo se upoznali pre 10 godina, Vi i ja smo uradili dosta jako bitnih stvari za razvoj naših bilateralnih odnosa.
 


Trgovinski promet se povećao više od dva puta. Imamo veliki broj zajedničkih zadataka i ciljeva, i ja znam da i Vi lično, ali i ostali kineski prijatelji, poklanjate veliku pažnju poboljšanju naših odnosa. Znamo da zauzimate jedan veoma uravnotežen stav kada je u pitanju veliki broj globalnih i važnih pitanja", rekao je predsednik Rusije.

Putin je dodao da se upoznao sa kineskim predlogom regulisanja situacije u Ukrajini i kazao da će tokom posete biti prilika i da se o njemu porazgovara.

"Vi takođe vrlo dobro znate da smo mi uvek spremni da pregovaramo. U celini, naša saradnja će doprineti razvoju multipolarnosti i stabilnosti u svetu", rekao je uvereno lider Rusije.


"Dragi gospodine Putine, uvek se prema Vama odnosim kao prema dragom prijatelju", pozdravio je kineski lider ruskog predsednika. 

"Veoma mi je drago da sam ponovo u poseti Rusiji, a posebno što se to desilo nakon što sam ponovo izabran za predsednika Kine. Želeo sam da moja prva poseta nakon izbora bude baš Rusija", rekao je Si Đinping.

"Kina ulaže velike napore u razvoju odnosa dveju zemalja", poručio je kineski lider, nakon čega je dodao da je svestan da su odnosi strateški i od velike važnosti.

Glas javnosti/RT Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR