Glas Javnosti

SARADNJA: Rusi će održati taktičke vežbe u Belorusiji

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruske vojne jedinice će sprovesti "taktičke vežbe" u Belorusiji, koja se graniči s Ukrajinom, javila je danas novinska agencija Interfaks pozivajući se na Ministarstvo odbrane Rusije.

Nije navedeno kada će se te vojne vežbe održati ali je vest objavljena u vreme kada se očekuje dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Minsk na razgovore sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

"Biće data konačna procena kapaciteta i borbene spremnosti jedinica... kada se završe taktičke vežbe bataljona, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane prenosi Interfaks, ne navodeći kada i gde će se vežbe odvijati.

Putin dolazi u posetu Minsku deset meseci posle početka ruske ofanzive u Ukrajini koja je pokrenuta s više mesta, uključujući i s beloruske teritorije.

Belorusija je u oktboru objavila formiranje zajedničkih snaga sa Rusijom a više hiljada ruskih vojnika stiglo je u Belorusiju.

To je izazvalo strah da bi beloruske snage mogle da se pridruže ruskim vojnicima u njihovoj intervenciji u Ukrajini.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je sinoć da je "zaštita granice sa Rusijom i Belorusijom" takodje "stalni prioritet".

"Pripremamo se za sve moguće scenarije odbrane" rekao je Zelenski u svom dnevnom obraćanju naciji posle sastanka sa komandantima ukrajinske vojske.

Lukašenko je više puta rekao da ne namerava da šalje beloruske vojne jedinice u Ukrajinu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR