Glas Javnosti

Šangaj planira da poveća pokrivenost 5G mrežom

Svet
Autor: Glas javnosti/beta

Kineski finansijski centar Šangaj imače, kako se očekuje, preko 77.000 baznih stanica 5G do kraja 2023. godine u sklopu napora grada da poveća pokrivenost 5G mrežom, saopštile su lokalne vlasti.

Više od 4.000 komercijalnih zgrada i velikih javnih zgrada postiglo bi pokrivenost 5G u zatvorenom prostoru, a 90 odsto grada bi imalo pristup 5G uslugama do kraja sledeće godine, prema akcionom planu koji je objavila Šangajska administracija za komunikacije.

Kako prenosi Sinhua, u planu se takođe navodi da će prosečna brzina preuzimanja u ključnim delovima grada dostići 1.000 Mbps, dok će brzina upload-a dostići 200 Mbps.

Šangaj će iskoristiti 5G tehnologiju da podstakne svoju digitalnu transformaciju. U 2023. godini promovisaće upotrebu 5G u različitim sektorima, uključujući medicinske usluge, obrazovanje, turizam i transport.

Kina je izgradila najveću svetsku 5G mrežu. Do kraja avgusta ove godine, zemlja je imala preko 2,1 milion 5G baznih stanica, pokazuju podaci Ministarstva industrije i informacionih tehnologija.

U Kini je krajem jula bilo 475 miliona 5G mobilnih korisnika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR