Glas Javnosti

SAMO 12 SLUČAJEVA U SVETU PREŽIVI OVO! Beba fenomen došla na svet, a mama nijednom nije otišla na pregled

Svet
Autor: Glas javnosti

Rodila se beba za koju kažu da se dogodi u jednom od 625 miliona slučajeva. Reč je o vanmateričmoj trudnoći, a beba je nazvana onako kako dolikuje okolnostima u kojima se rodila.

Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u materici, već izvan nje. Bebu su nazvali Veronika. Ime koje znači “ona koja nosi pobedu”, što je u potpunosti zaslužila.

Majka (31) koja je želela da ostane anonimna, žena koja je kao izbeglica iz Ukrajine, pokrajine Donbas, završila u Sibiru, celu trudnoću nije otišla na pregled.

Ipak, njena beba, jedna od 625 miliona beba uspela je da preživi abdominalnu trudnoću, u svom vodenjaku, van maternice. Do sada je, uz malenu Veroniku, zabeženo samo 12 takvih slučajeva na svetu.

 


 
Majka i otac malene Veronike odlučili su da se ona ne porodi u bolnici. Kako je trudnoća bila u redu, čekali su porod kod kuće.

U početku je sve teklo kako treba. Osećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se na porod, a onda su kontrakcije naglo prestale. Tad su odlučili da požure u bolnicu gde ju je operisao tim od deset lekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ipak, njih dve su pobedile.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR