Glas Javnosti

SAD: OBAVEZAN DOKAZ O VAKCINACIJI za ulazak u zemlju, evo do kada će važiti i ko se pobunio

Svet
Autor: Glas javnosti

Sjedinjene Američke Države produžile su do 10. aprila obavezu stranih državljana koji ulaze u zemlju da prilože dokaz o najmanje dve primljene vakcine protiv korona virusa.

Kako se navodi u obrazloženju, nevakcinisane osobe mogu da uđu u SAD samo ukoliko ispunjavaju kriterijume za izuzeće, preneli su američki mediji.

Istovremeno, Međunarodno udruženje za vazdušni prevoz (IATA) osudilo je uvođenje kovid testova za putnike iz Kine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

– Ta mera u sve većem broju zemalja, dok virus već u velikoj meri cirkuliše unutar njihovih granica, predstavlja impulsivan i neefikasan odgovor, rekao je generalni direktor IATA Vili Volš, koji je citiran u saopštenju iz Pariza.

Peking je prethodno saopštio da je za Kinu neprihvatljivo nametanje takvih mera, koje je uvelo desetak zemalja, među kojima su SAD, Australija, Italija i Francuska.

IATA okuplja 300 kompanija koje ukupno ostvaruju 83 odsto svetskog aviosaobraćaja. Po saopštenju tog međunarodnog udruženja, studije su pokazale da uspostavljanje prepreka nije sprečilo širenje korona virusa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR