Glas Javnosti

SAD JE KAŽNJIVO MOKRITI U MORU: Za "olakšavanje" u vodi kazna 750 evra!

Svet
Autor: Glas javnosti

Gradić Vigo na severozapadnoj obali Španije, nalazi se svega 35 kilometara od Portugala te je zbog toga mnogima pristupačna destinacija za letovanje u ovoj zemlji.

Međutim, sada je uveo pravila koja se možda neće dopasti onima koji su planirali da ga posete.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vesti
Odlučeno: Turisti koji mokre u more plaćaju kaznu od 750 evra
/ četvrtak, 23.06.2022. / 15:06 -> 20:03 / Vesti / Komentara: 25 Izvor: klix.ba
 Podeli
Španija važi za jednu od najpopularnijih turističkih destinacija, naročito leti. Poznata još i kao zemlja sunca, u poslednje nas je vreme iznenadila pojedinim "zakonima", a jedan od njih sada odnosi se i na turiste koji vole da se opuste na plaži.

Naime, gradić Vigo na severozapadnoj obali Španije, nalazi se svega 35 kilometara od Portugala te je zbog toga mnogima pristupačna destinacija za letovanje u ovoj zemlji. Međutim, sada je uveo pravila koja se možda neće dopasti onima koji su planirali da ga posete.


Gradsko veće Viga donelo je zakon kojim se zabranjuje obavljanje male nužde u moru ili plaži, a koje će se kažnjavati novčanom kaznom od 750 eura za svakoga ko bude uhvaćen kako to čini.

Prema novim pravilima, javno mokrenje na plažama proglasili su "kršenjem higijenskih i sanitarnih propisa", a iako nisu pojasnili kako nameravaju da nadziru plivače i turiste na lokalnim plažama, istakli su kako će postaviti i javne toalet kućice kao još jednu meru za suzbijanje ovog problema.

Ipak, to nije jedina stvar koju turisti neće imati priliku da rade na plažama. Istim potezom, veće Viga zabranilo je korišćenje sapuna i šampona u moru, kao i pranje posuđa u morskoj vodi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP