Glas Javnosti

SA JEDNE TITULE NA DRUGU: Vojvotkinja Megan Markl hoće da se kandiduje za predsednicu Amerike!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Megan Markl, zajedno sam princom Harijem, je u žiži javnosti od kada su se prvi put pojavili kao par. Ona u poslednje vreme ima mnoge ideje koje deli sa svojim pratiocima i ljudima širom sveta, a najsvežija je da hoće da se uključi u politiku, tj. da se kandiduje za predsednicu Amerike.

Kada su Megan Markl i princ Hari saopštili da napuštaju kraljevsku porodicu i da više neće obavljati kraljevske dužnosti, niko nije pomenuo da je plan, u stvari, da odu u Ameriku i postanu aktivisti. Iako se baš i nije potrudila da pokaže američkom predsedniku Donaldu Trampu gde mu je mesto kada ju je nazvao nevaljalom, Megan se oglašavala povodom pitanja koja je se tiču i do kojih joj je najviše stalo – uglavnom je to bilo osnaživanje žena i borba protiv nasilja u porodici.

Početkom ovog meseca je Megan gostovala u srednjoj školi koju je nekada pohađala i razgovarala sa devojčicama o ubistvu Džordža Flojda i sistemskom rasizmu. Prema navodima britanskog Dejli mejla, Megan je uzbuđena zbog uloge koju u ovom trenutku može da odigra u američkoj istoriji – i da bi ta energija mogla da bude iskorišćena čak i za neku funkciju.

Izvor blizak vojvotkinji otkrio je za britanski tabloid da Megan često govori o tome kako će se aktuelna dešavanja odraziti na njene planove za budućnost.

-Megan kaže da je njen posao liderke sada važniji od svega i da je razgovarala sa Oprom Vinfri i drugim liderima zajednice o tome kako bi najbolje mogla da doprinese- naveo je izvor.

“Megan smatra da je njena misija mnogo više od toga da bude glumica. Kaže da želi da iskoristi svoj glas za promenu i da nije isključeno da pokrene političku karijeru.”

Izvori koji su razgovarali sa svetskim medijima navode da bavljenje politikom nije razlog iz kojeg je prvobitno želela da napusti Veliku Britaniju posle dve godine provedene tamo, ali su naveli i da Megan sada oseća “predodređeno” da se pridruži borbi protiv rasizma.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

An avid reader, Meghan has often displayed books around her home and shared inspirational reads with her friends. I think this might be a good place to share some educational books about the situation the world is currently in, for the people who want to read more about this. Have you read this book or do you have some other recommendations? Please let me know in the comments if you read this book or which book might be good as well. I want to share more books the coming days/weeks to inspire people and we can inspire each other in the comments below this post! Please share your thoughts about this post and some ideas for books to read about this topic ? @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

Lejdi Kolin Kempbel, autorka knjige o Megan i Hariju koja bi uskoro trebalo da bude objavljena, misli da Megan ima još veće ambicije.

-Znam da vojvotkinja od Saseksa ima političke ambicije i rečeno mi je da želi da se jednog dana kandiduje za predsednicu- rekla je Kempbel.

Ipak, za bilo kakvu političku karijeru Megan biti potrebno još vremena. Posle nekoliko godina vrlo problematičnog odnosa sa britanskim tabloidima, ima smisla da je Megan još motivisanija da se bavi pitanjem rasizma i bori se protiv njega. Neke od Meganinih prijateljica ispričale su i da se Megan u Velikoj Britaniji osećala neprijatno i izolovano delom i zato što su tabloidi o njoj pisali rasistički.

Ipak, Megan je i dalje tema tabloida, i to vrlo popularna. Nedavno se pisalo o njenoj sada već bivšoj prijateljici Džesiki Malroni koja se na mrežama sukobila sa influenserkom Sašom Egzeter i da je Megan to iskoristila kao povod da sa Malroni prestane da se druži, mada je već ranije planirala da taj odnos raskine.

Prema pisanju medija, Megan ne misli da je Malroni rasistkinja, ali smatra da se svakako nije ispravno ponela prema Saši Egzeter.

-Megan je apsolutno preneražena činjenicom da je uvučena u ovaj potpuno haos. Rekla je da Džesika nije rasistkinja, ali da je način na koji se ponela srceparajuć- rekao je izvor blizak Megan.

“Megan je rekla i da to ko su vam prijatelji govori o vama i da zbog previsokih uloga ne može više da bude u bilo kakvom odnosu sa Džesikom, makar ne javno. Mora da uradi šta god je potrebno da sačuva svoje dostojanstvo i reputaciju.”

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR