Glas Javnosti

Ruskom izdajniku 7 GODINA STROGOG ZATVORA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Sud u Sankt Peterburgu izrekao je kaznu od 7 godina strogog zatvora ruskom državljaninu Vladimiru Nilovu koji je proglašen krivim za izdaju i transfer poverljivih informacija o obučavanju pripadnika Federalne službe bezbednosti jednoj nemačkoj kompaniji, navodi se u zvaničnom saopštenju izdatom nakon izricanja presude, preneo je TAS.

On je uhapšen u novembru 2019. godine u Moskvi, ali je kasnije prebačen u Sankt Peterburg.

Sudski postupak je od početka vođen iza zatvorenih vrata zbog, kako je navedeno u izreci suda, poverljive prirode postupka.

Osuđeni Nilov je vojni ekspert Centra za strateške istraživanja, poznat po svojim analizama privatnih, komercijalnih paravojnih kompanija.

Neposredno pre hapšenja, tokom 2018. godine pisao je o privatnim, komercijalnim paravojnim kompanijama, a njegovi tekstovi su, prema pisanju moskovskog Komersanta, poslužili SAD da optuže Rusiju za slanje privatnih paravojnih formacija u Libiju da obavljaju zadatke po nalogu Kremlja, preneo je Rojters.

U poslednjih nekoliko godina nekolicina ruskih eksperata, naučnika i profesora je uhapšena pod optužbom za izdaju i transfer poverljivih informacija strancima.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR