Glas Javnosti
Posta

RUSKO NAORUŽANJE: Putin ukazao na superiornost novog oružja

Svet
Autor: Glas javnosti/novosti.rs

Mnogi primerci ruskog oružja nove generacije su godinama, pa čak i decenijama ispred stranog naoružanja, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin otvarajući u ponedeljak forum "Armija 2022" u parku Patriot.

- Od posebnog značaja su modeli i sistemi nove generacije koji su orijentisani ka budućnosti i koji će odrediti budućnost oružanih snaga. To se tiče naoružanja visoke preciznosti i robotike i sistema zasnovanih na novim fizičkim principima. Mnogi primerci našeg oružja nove generacije su godinama, pa čak i decenijama ispred stranog naoružanja. Po taktičko-tehničkim karakteristikama ih značajno nadmašuju - rekao je Putin.


On smatra da je forum "Armija 2022" odlična prilika za strane vojne specijaliste da se lično uvere u razvoj vojno-industrijskog kompleksa Rusije i njegov napredak u oblastima veštačke inteligencije, najsavremenije informacione i radio-elektronske tehnologije, kao i kao praktična implementacija naprednih dostignuća ruskih dizajnerskih biroa i naučnih škola svetskog glasa.

Ruski lider je istakao da su eksponati izloženi u parku Patriot, prezentacije na vojnim poligonima i demonstracije proizvoda ERA tehnopolisa jasan dokaz superiornosti domaćih vojnih proizvoda.

- Želeo bih da dodam da su na specijalnim štandovima ruska preduzeća predstavila svoja dostignuća u oblasti inovativnih civilnih proizvoda i tehnologija. Oni takođe zaslužuju najveću pažnju - rekao je Putin.

On je dodao da je Rusija spremna da razvija inovativne veze sa drugim zemljama za stvaranje novih modela naoružanja i opreme i da "radi zajedno pod fer, ravnopravnim uslovima".

- Iskustvo naše zemlje u tako uspešnoj tehnološkoj saradnji, pre svega u okviru ODKB i ŠOS, je zaista ogromno - zaključio je Putin.
Forum "Armija 2022" trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima "Patriot"a, na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP