Glas Javnosti

RUSKI STRUČNJAK: Nestašice u Americi biće sve gore! U hipermarketima prazni rafovi kao u SSSR-u krajem osamdesetih

Svet
Autor: Glas javnosti

Nedostatak ogromnog asortimana proizvoda na policama američkih prodavnica samo će se pogoršati u bliskoj budućnosti tvrdi ruski stručnjak za ekonomiju Mihail Hazin.

Stiv Dudnik, analitičar i autor YouTube kanala “Zakon i poredak u USA”, izrazio je zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Sjedinjenim Državama. On je uporedio trenutno stanje stvari sa kasnim SSSR -om, čije je rukovodstvo, zbog nestašice robe, moralo da uvede u promet kartice sa obrocima hrane.

Prema rečima Dudnika, u američkim supermarketima danas, kao i u Sovjetskom Savezu krajem osamdesetih, možete videti prazne tezge.

Ozbiljni problemi primećeni su i kod novih automobila čija je proizvodnja prestala zbog nedostatka komponenti, piše Webtribune.

Ekonomista Mihail Hazin smatra da je razlog za situaciju koja plaši mnoge Amerikance uništenje lanaca snabdevanja i nedostatak određenih rezervi u fabrikama.

Problem sa preduzećima u Sjedinjenim Državama je što su navikli da imaju posla sa dobro uspostavljenim lancima snabdevanja komponentama. I čim dođe do bilo kakvog značajnog šoka, ceo lanac se istog trenutka sruši kao domino.

- Niste imali zalihe čipsa, nemate skladišta u fabrici - prazne montažne linije. I sigurno ste znali da će vam čips biti isporučen danas u 14:20. A onda vas pozovu i kažu da će čips biti za tri nedelje, jer nema kontejnera iz Kine za njihovo skladištenje. Transakcijski troškovi divlje rastu i sve počinje da se ruši, jer nema rezervi, naglasio je Hazin.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR