Glas Javnosti

RUSKI OPOZICIONAR NAVALJNI POZDRAVIO PRISTALICE: Poslao sliku iz bolnice i poručio da se vraća da nastavi misiju (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Lider ruske opozicije, Aleksej Navaljni, koji je otrovan kako nemački doktori tvrde "Novičokom", se oporavlja, pa je hteo to da podeli sa vojim simpatizerima, poslavši sliku sa porodicom iz bolnice u Nemačkoj.

Aleksej Navaljni je objavio sliku na Instagramu, prvi put otkako se leči u bolnici u Berlinu, nakon što je otrovan "Novičokom".

Na fotografiji se vidi Navaljni kako sedi u bolničkom krevetu, okružen suprugom i decom i uz poruku da je sada u stanju da diše samostalno.

"Zdravo, ovde Navaljni. Nedostajete mi svi. Još uvek teško mogu da uradim bilo šta, ali juče sam mogao da dišem sam ceo dan - generalno sam. Nisam koristio nikakvu spoljnu pomoć, čak ni najjednostavniji ventil u grlu. Dopalo mi se, neverovatan i potcenjen proces", napisao je Navaljni.

Prethodno su nemački zvaničnici rekli da je Navaljni tužiocu otkrio šta planira kada se oporavi.

- Nema namere da bude u egzilu u Nemačkoj. Želi da se vrati kući u Rusiju i nastavi svoju misiju - otkrio je službenik nemačke bezbedonosne službe.

Nemački bezbednjak potvrdio je Njujork tajmsu da je ruski opozicioni lider "oštrog uma".

- Potpuno je svestan svog stanja, onoga što mu se dogodilo i zna gde se nalazi - rekao je ovaj anonimni službenik.

Bolničari koji su lečili Navaljnog, pošto mu je prošlog meseca pozlilo u avionu, nisu u početnim testovima utvrdili porast šećera u krvi i nisu videli znakove metaboličkog poremećaja, potvrdilo je za Rojters pet medicinskih izvora.

Njihovi izveštaji su u suprotnosti sa dijagnozom koju su postavili i javno objavili doktori Hitne bolnice broj jedan u Omsku, gde je lečen, a koji su rekli da je Navaljni pao u komu zbog metaboličkog poremećaja i da je imao nivo šećera u krvi četiri puta veći od normalnog.

Nemačka, gde je Navaljni odveden na dalje lečenje nakon dvodnevnog tretmana u Omsku, rekla je da ga je Rusija otrovala retkim nervnim agensom "Novičokom".
Berlin je tražio objašnjenje od Moskve i pozvao na sankcije.

Kremlj je rekao da su optužbe "neutemeljene" i da nije "video" dokaze trovanja i zatražio od Nemačke da pruži dokaze o trovanju.

Berlinski državni tužioci najavili su u petak da će predati informacije ako se Navaljni, koji je u medjuvremenu izašao iz kome, s tim složi.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR