Glas Javnosti

RUSKI MEK POKIDAO: Obaraju sve rekorde, hamburgeri u Moskvi idu ko alva

Svet
Autor: Glas javnosti

Big Mek i Mek Flari možda više nisu na meniju u restoranima koji su zamenili čuveni Mekdonalds u Rusiji, ali nova kompanija ima ambiciozne ciljeve za dalje poslovanje nakon što je prodala rekordnih 120.000 hamburgera na dan otvaranja, rekao je njen izvrši direktor za Rojters.

Mekdonalds je obustavio svoje poslovanje u Rusiji zbog invazije Moskve na Ukrajinu, a svoje restorane su prodali drugom vlasniku u maju. Pod novim imenom „Ukusno i tačka“, 50 restorana u Moskvi i okolini ponovo je otvoreno 12. i 13. juna.

Izvršni direktor Oleg Paroev želi da otvori restorane i na ostalim lokacijama. Kako su tvrdili prilikom otvaranja novih restorana, oprema je ostala ista, a receptura po kojoj se sprema hrana donekle je promenjena. Hiljade ljudi koji su došli na otvaranje na Puškinovom trgu u Moskvi, dočekali su novi logo, šema boja i pakovanja hrane, prenosi Rojters.

"Prvog dana smo prodali skoro 120.000 hamburgera", rekao je Paroev. "Nikada nismo videli takav dnevni promet za sve godine rata Mekdonaldsa u Rusiji", dodao je on.

Iako Paroev ne očekuje da će takva potražnja potrajati, on ima nameru da premaši cilj rasta koji je odredio novi vlasnik Aleksandar Govor i to pre isteka roka. Govorov cilj je da otvori 1.000 restorana za četiri do pet godina, od čega je oko 850 bilo u vlasništvu Mekdonaldsa.

Govor koji je ranije vodio 25 restorana, rekao je da je platio "simboličnu sumu" za Mekdonalds u Rusiji i da je američka korporacija rekla da neće iskoristiti 15-godišnju opciju otkupa.

Restorani "Ukusno i tačka" su odlučni da održe kvalitet proizvoda kao i ranije, ali da je očuvanje poznatog ukusa izazov, rekao je Paroev. Iako 99 odsto prizvoda dolazi od ruskih dobavljača, Paroev je rekao da je "značajan procenat" sastojaka dolazio iz inostranstva, što je sada komplikovano zbog sankcija i prekidima u lancu snabdevanja.
"Ukusno i tačka" traži novog dobavljača pića, jer se troše ruske zalihe Koka-kole, rekao je Paroev. Mešavina kafe će ostati, ali će sada biti isporučena od indijskog investitora. Kako je dogovoreno sa Mekdonaldsom, recepti će biti malo izmenjeni, a zamena za Big Mek je u toku, rekao je Paroev.

"Ovo je prilično veliki gubitak. Činjenica da je sada nestao sa menija nam ne pomaže", rekao je.

Za uspostavljanje novog brenda biti potrebno neko vreme, ali Paroev je optimista.

"Naši gosti će se naviknuti na novo ime i shvatiti da više nisu u Meku, već u Tački", zaključio je on.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Zivoslav Novakovic u 22.06.2022 21:29:19 h
     0 
koga nema bez njega se moze !!! stara izrekaAKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP