Glas Javnosti

Ruski listovi obustavljaju štampana izdanja

Svet
Autor: Glas Javnosti

Ruske novine „Vedomosti“ ove nedelje neće izlaziti u štampanom izdanju, već će raditi samo njihov sajt, a list „Izvestija“ takođe je najavio obustavu štampanih brojeva do 6. aprila.

„Ne, (novine neće izlaziti). Generalno, nema gde da se izlazi i niko ne može da ih (novine) dostavlja. Sajt radi nesmetano. Pokušaćemo da ga nekako proširimo“, izjavio je glavni urednik „Vedomosti“ Andrej Šmarov.

Urednik je naveo da još uvek nije doneta odluka o izdavanju elektronske verzije lista. „Ali događaji se menjaju takvom brzinom da ćemo možda doneti neke nove odluke u vezi sa tim. Ali za sada se radi o tome da će sajt raditi uobičajeno“, objasnio je Šmarov.

List „Izvestija“ takođe obustavlja štampano izdanje, o čemu je saopšteno u petak.

„U vezi sa neradnim danima najavljenim u zemlji od 28. marta do 5. aprila, naredni broj novina biće objavljen 6. aprila“, saopštila su „Izvestija“.

Što se tiče lista „Komersant“, prema rečima njegovog glavnog urednika Vladimira Želonkina, ovaj list će za sada nastaviti da se štampa.

„Za sada izlazi. Nismo još razmatrali obustavu“, rekao je Želonkin za Sputnjik.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 723 hiljade slučajeva zaraze, a umrlo je 34 hiljade ljudi.  

Izvor: Sputnik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR