Glas Javnosti

RUSKI DIPLOMATA OPTUŽUJE: NATO je pomogao Kijevu da izvede napad na ruske aerodrome!

Svet
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Činjenice ukazuju na to da su članice NATO-a pomogle Kijeva da izvede napad na ruske aerodrome, rekao je Sputnjiku Konstantin Gavrilov, šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja.
Kako je istakao diplomata, ruska strana je više puta isticala da se SAD i njihovi sateliti sve više uključuju u ukrajinski sukob. A sada, još jednom, činjenice govore da su zemlje-članice Severnoatlantske alijanse zaista bile umešane u terorističke provokacije Kijeva protiv ruskih strateških aerodroma „Djagiljevo“ i „Engels“ uz korišćenje dva reaktivna udarna drona sovjetske proizvodnje Tu-141 „Striž“", rekao je Gavrilov, odgovarajući na pitanje da li postoje dokazi da je NATO bučestvovao u organizovanju ovog napada.

„Naravno, naša vojska takve terorističke akte ne ostavlja nekažnjenima“, dodao je šef delegacije.
Ukrajinske snage su 5. decembra pokušale da izbace iz stroja ruske avione velikog dometa, napadnuvši reaktivnim dronovima sovjetske proizvodnje vojne aerodrome „Djagiljevo“ u Rjazanjskoj oblasti i „Engels“ u Saratovskoj oblasti. Ruske snage su uspele da obore bespilotne letelice.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR