Glas Javnosti
posta

Ruski biznismen uhapšen u Londonu, a zatim pušten uz kauciju

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski biznismen Mihail Fridman uhapšen je danas u Londonu zbog sumnje da je prekršio sankcije koje su mu uvedene, nakon čega je pušten uz kauciju, rekao je izvor blizak biznismenu.„Fridman je uhapšen zbog sumnje da je prekršio sankcije koje su mu izrečene”, rekao je izvor za TAS

Evropska unija je 28. februara uvela sankcije vlasnicima konzorcijuma Alfa grupe Mihailu Fridmanu i Pjotru Avenu.

U okviru nastojanja da ometaju potencijalne kriminalne aktivnosti ruskih oligarha i drugih lica povezanih sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, britanske vlasti uhapsile su bogatog ruskog biznismena osumnjičenog za pranje novca, preneli su ranije danas britanski mediji.


Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala saopštila je da je više od 50 policajaca iz specijalizovane jedinice izvršilo raciju u kući osumnjičenog, vrednoj više miliona funti u Londonu, zaplenivši brojne digitalne uređaje i „značajnu” količinu novca, preneo je AP.

Mihail Maratovič Fridman je rusko-izraelski biznismen, milijarder i oligarh rođen u Ukrajini. Jedan je od suosnivača Alfa-Grupe, multinacionalnog ruskog konglomerata. Prema Forbsu, bio je sedmi najbogatiji Rus u 2017. U maju 2017. takođe je rangiran kao najvažniji ruski biznismen.

Velika Britanija je uvela sankcije za više od 1.300 pojedinaca i entiteta, uključujući 120 bogatih poslovnih lidera poznatih kao „ruski oligarsi”, sa imovinom procenjenom na više od 130 milijardi funti (160 milijardi dolara), saopštila je britanska vlada.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR