Glas Javnosti

RUSKE TRUPE UŠLE U LISIČANSK: Ulične borbe, proruske snage zauzele fabriku i rudnik

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruske i proruske snage ušle su u subotu u Lisičansk i u tom gradu, nedaleko od Severodonjecka, vode ulične borbe, javlja AFP navodeći da su tu vest "objavili separatisti", dok ruska agencija RIA Novosti izveštava da su snage Luganske narodne Republike i ruske trupe preuzele kontrolu nad jednim rudnikom i fabrikom u Lisičansku.

Radi se o strateškoj tački na istoku Ukrajine za koju se čini da je na ivici pada u ruke ruskih snaga i separatista, piše francuska agencija.

Istovremeno, RIA Novosti citira izjavu "potpukovnika agencije za sprovođenje zakona" Andreja Maročka da su "Narodna milicija LNR i Oružane snage Rusije preuzele su kontrolu nad rudnikom i jednom od fabrika u Lisičansku".

Po njegovim riječima, trenutno se vode ulične borbe.

To područje poslednjih je sedmica poprište žestokih sukoba, a naročito artiljerijskih napada.

Mediji su u petak objavili da su ukrajinske snage dobile naređenje da se povuku iz Severodonjecka, koja se smatra ključnom tačkom za Moskvu koja želi da zauzme ceo industrijski basen Donbasa, podseća AFP

Francuska agencija ocenila je da će zauzimanje Severodonjecka i Lisičanska otvoriti put Moskvi i separatistima prema gradovima Slavjansk i Kramatorsk

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR