Glas Javnosti

RUSKA VOJSKA SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD U BELGORODU: Tvrde da je ubijeno više od 30 UKRAJINSKIH VOJNIKA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Formacije kijevskog režima su odbijene, pretrpevši značajne gubitke. Narušavanje granice nije dozvoljeno, likvidirano je više od 30 ukrajinskih terorista

Oružane snage Ruske Federacije sprečile su pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da izvrše teroristički akt u blizini grada Šebekino u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Jutros je sprečen novi pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički akt protiv civilnog stanovništva grada Šebekina", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo navodi da su noćas oko 3 sata ujutru ukrajinske formacije sa dve motorizovane pešadijske čete, ojačane tenkovima, pokušale da upadnu na rusku teritoriju.

"Formacije kijevskog režima su odbijene, pretrpevši značajne gubitke. Narušavanje granice nije dozvoljeno, likvidirano je više od 30 ukrajinskih terorista", ističe se.

Dodaje da su uništena četiri borbena oklopna vozila, višecevni raketni bacač "grad" i jedan kamionet.

Ukrajinske snage od sinoć intenzivno granatiraju grad Šebekino, koji se nalazi četiri kilometra od granice. Prema rečima guvernera Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova, poginulih nema, dok je najmanje osam osoba povređeno.


Glas javnosti/R02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR