Glas Javnosti

RUSKA RAMPA: Zabranili izvoz važne sirovine u NEPRIJATELJSKE ZEMLJE

Svet
Autor: Glas javnosti

Zabranjen je izvoz legiranog otpada u neprijateljske zemlje.

Rusija je zabranila izvoz otpada metalnih legura u neprijateljske zemlje - rekao je danas novinarima zamenik ministra industrije i trgovine, Viktor Jevtuhov, piše Telegraf.

"Zabranjen je izvoz legiranog otpada u neprijateljske zemlje, što čini 90 posto ukupnog obima tog ruskog izvoza, a koji se koristi kao glavna sirovina za proizvodnju nerđajućeg čelik i drugih vrsta specijalno valjanih čelika" - precizirao je.



Dok tenzije ne prestaju, između Rusije i zapadnih zemalja, sankcije su sve učestalije na obe strane. Podsećamo i na izjavu Vladimira Putina, predsednika Rusije.

"Rusija može lako da preusmeri izvoz svojih ogromnih energetskih resursa sa Zapada u zemlje kojima su oni zaista potrebni i da istovremeno poveća domaću potrošnju nafte, gasa i uglja.



"Što se tiče ruske nafte, uglja i gasa, možemo da povećamo njihovu potrošnju na domaćem tržištu, da pojačamo prehrambenu prerađivačku industriju, kao i da povećamo isporuke energenata u druge delove sveta, gde su oni zaista potrebni" - dodao je Putin.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR