Glas Javnosti

RUSKA MORNARICA NA NOGAMA: Počele vojne vežbe u Mediteranu, prisustvovao i Šojgu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je inspekciju vojnih vežbi Ratne mornarice u istočnom delu Sredozemnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Manevri se održavaju u okviru serije vojnih vežbi Ratne mornarice u operativno važnim regionima u blizini teritorije Rusije.

Glavni komandant Ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Evmenov saopštio je Šojguu da u vojnim vežbama učestvuje više od 15 brodova Tihookeanske, Severne i Crnomorske flote - raketne krstarice "Varjag" i "Maršal Ustinov", fregate "Admiral flote Kasatonov", "Admiral Grigorovič", veliki protivbrodski brodovi "Admiral Tribuc", "Viceadmiral Kulakov" i, brodovi za logistiku, kao i više od 30 letelica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.


Fokus vojnih vežbi: uvežbavanje akcija Ratne mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije za zaštitu nacionalnih interesa države u svetskom okeanu, kao i suprotstavljanje ruskim vojnim pretnjama iz pravca mora i okeana.


U vojnim vežbama u celom svetu trenutno učestvuje više od 140 ratnih brodova, više od 60 letelica, 1000 jedinica vojne tehnike i oko 10.000 osoba.

Ministar odbrane Rusije je razgovarao i sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom.


Ranije dans američki nosač aviona Hari Truman CVN-75 neplanirano je digao sidro i otplovio iz Splita i Hrvatske.

BONUS VIDEO: Ovo su stvarni rejtinzi političkih stranaka

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR