Glas Javnosti

RUSKA DUMA: Agenti stranih sila pokušavaju da ugroze ruske izbore

Svet
Autor: Glas javnosti

Državna duma je dokaze koji ukazuju da strani agenti krše rusko zakonodavstvo i mešaju se u izborni proces predala Generalnom tužilaštvu i Ministarstvu pravde Rusije

Ruska duma je otkrila brojne dokaze koji ukazuju da strani agenti i organizacije ometaju pripremu i sprovođenje predsedničkih izbora u Ruskoj Federaciji, rekao je šef komisije Državne dume za istragu stranog mešanja Vasilij Piskarev.

Strani agenti pokušavaju da utiču na javno mnjenje širenjem dezinformacija, saopštila je komisija Državne dume. 

Ljudima se dele metodološki i propagandni materijali – flajeri, ideje za diskreditaciju države i izbornog sistema, navodi se u saopštenju i dodaje da se stvaraju protesne grupe u regionima i poziva se na nezakonite radnje.


Upečatljiv primer smetnji o kojima je govorio Piskarev su i apeli više od 30 stranih nevladinih organizacija iz SAD, Francuske, Belgije, Litvanije, Nemačke, Švajcarske, Finske, Poljske, Italije, Kanade, Portugala, Izraela, kao i desetine predstavnika ekstremističkih i nepoželjnih organizacija i stranih agentata svetskim liderima, kojom pozivaju da se predstojeći izbori u Rusiji proglase kao nelegitimni.

Komisija je prikupljene materijale, koji svedoče da strani agenti krše rusko zakonodavstvo i mešaju se u izborni proces, predala ruskom Generalnom tužilaštvu i Ministarstvu pravde Rusije, potvrdio je Piskarev.


O mešanjima u predsedničke izbore u Ruskoj Federaciji je ranije govorio i direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, rekavši da Amerika planira da za mešanje iskoristi mlade Ruse, diplomce američkih programa razmene.

Predsednički izbori u Rusiji su zakazani za 17. mart, a glasanje će trajati tri dana, od 15. do 17. marta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR