Glas Javnosti

RUSIMA PREKIPELO: Nemamo više strpljenja, reagovaćemo ako NATO nastavi da se širi!

Svet
Autor: Glas javnosti

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da Rusiji ponestaje strpljenja i da će Moskva uz procenu situacije preduzeti određene korake ukoliko Zapad odbije predloge ove zemlje o bezbednosnim garancijama.

Lavrov je na godišnjoj pres konferenciji ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekao da odgovor Rusije može biti vrlo različiti ako SAD ne budu garantovale da se NATO neće dalje širiti.

- Ne mogu ništa da dodam onome što je predsednik Putin rekao... Odgovor može biti veoma različit, zavisi od predloga koje će naši vojni stručnjaci dati predsedniku Rusije. Stoga, sada ne vredi nagađati - rekao je Lavrov, a prnelena Politika.rs

Rusija, kako je istakao, neće beskonačno čekati odgovore sa Zapada, kao i da ti odgovori moraju biti pisani, a da se Moskva u međuvremenu priprema za svaki mogući scenario. 

- Ponestalo nam je strpljenja. Znate, mi smo veoma strpljivi. Međutim, dosta smo se susprezali, vreme je da krenemo. Zapadne kolege odlučujuće doprinose ovakvom negativnom razvoju događaja, zacrtale su kurs koji podriva arhitekturu međunarodnih odnosa zasnovanu na Povelji UN i teže da međunarodno pravo zamene svojim pravilima - zaključio je šef ruske diplomatije.

On je ocenio da je Zapad odgovoran za gomilanje konflikata u svetu, te da Nato nastavlja da u svoje članstvo veštački uvuče skandinavske zemlje i Ukrajinu. 

BONUS VIDEO: Poznati reditelj priča šta je predvidelo smrt legendarnog pevača

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR