Glas Javnosti

RUSIMA OTVOREN PUT ZA NAPREDOVANJE: U Americi predviđaju koji će grad pasti posle Bahmuta

Svet
Autor: Glas javnosti

Oružane snage Ukrajine bi nakon povlačenja iz Artjomovska (ruski naziv za Bahmut) mogle da izgube kontrolu nad gradom Časov Jar, piše američki list „Militari voč magazin“.

„Zapadni analitičari očekuju da će sledeća meta ruske ofanzive biti grad Časov Jar koji se nalazi zapadno od Artjomovska“, navodi se u članku.

Kolumnisti podsećaju na izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je u martu upozoravao da bi gubitak Artjomovska „otvorio put“ za dalje napredovanje ruskih trupa, odnosno da bi postojao rizik da Oružane snage Ukrajine izgube kontrolu i nad većim gradovima kao što su Slavjansk i Kramatorsk.




Dodaje se da je Artjomovsk imao ozbiljan strateški značaj zbog uloge glavnog logističkog čvorišta za ukrajinsku vojsku u regionu

Podsećamo, ruske snage su 20. maja preuzele kontrolu nad Artjomovskom nakon više od 220 dana intenzivnih borbi. Ministarstvo odbrane Rusije je potvrdilo da je oslobađanje grada završeno.

Glas javnosti/Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Kmee u 28.05.2023 12:33:15 h
     0 
Pretvoriti Ruse u Ukrajini u manjinu, gradjane drigog reda....! To je ns žalost pošlo za rukom Hrvatima i Šiptarima sa Srbima, ali... Rusi... Nisu Srbi.