Glas Javnosti

RUSIJU ŠTITI "PROMETEJ": Novi raketni sistem S-500 uništava i interkontinentalne rakete

Svet
Autor: Glas javnosti

Sitem namenjen uništavanju balističkih raketa srednjeg dometa, ali sposoban da izađe na kraj i sa interkontinentalnim raketama, hiperzvučnim avionima i bespilotnim letelicama, S-500 Prometej uskoro će biti sastavi deo ruskih vojnih jedinica.

Rusija je najavila da će početi sa opremanjem svojih jedinica protivvazdušne odbrane novim raketnim sistemima sistema S-500 Prometej.

O karakteristikama ove nove generacije raketnih sistema, za koje Rusija tvrdi da su sposobni da uništavaju ciljeva u orbiti Zemlje, govorio je komandant protivvazdušnih raketnih jedinica Vazdušno-kosmičkih trupa ruske vojske, general-major Sergej Babakov.

Za kanal Krasnaja zvezda, on je rekao da će kod ovih raketnih sistema biti primenjen princip odvojenog rešavanja zadataka vezanih za uništavanje balističkih i aerodinamičnih ciljeva.

Glavni pravac delovanja Prometeja je uništavanje balističkih raketa srednjeg dometa. Ali on može da izađe na kraj i sa interkontinentalnim balističkim raketama na finalnoj deonici njihove putanje.

(Izvor: Telegraf)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR