Glas Javnosti

RUSIJU KARAKTERIŠU KAO "SPONZORA TERORIZMA"? Propagandni potezi Amerike

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je za „Si-En-En“ da Sjedinjene Američke Države analiziraju mogućnost da uključe Rusiju na spisak „saučesnika terorista“. Takva saopštenja iz Vašingtona Moskva smatra propagandnim potezom.

„Pažljivo analiziramo činjenice i zakon“, rekao je Prajs.
Prema informacijama neimenovanog izvora američke televizije, mogućnost uključivanja Rusije na odgovarajući spisak razmatra se kao „instrument za pozivanje Rusije na odgovornost“ zbog situacije oko Ukrajine.



Portparolka Bele kuće Džen Psaki nije govorila o izgledima za uključivanje Rusije na spisak zemalja-sponzora terorizma. Kako je precizirala, na tom spisku su samo tri zemlje – Severna Koreja, Iran i Sudan.
Povodom izjava portparola Stejt departmenta oglasila se i zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnik.

„To je neophodno kako bi ubedili one koji se još nisu slomili. To je potrebno danas, sada, to je ideja koja se javila u sekundi, koja nije potkrepljena ni zakonom, ni činjenicama. O činjenicama niko uopšte ne govori. To je danas potrebno za informaciono-propagandne aktivnosti Vašingtona. A šta će to značiti – oni neće raspravljati o tome“, izjavila je Zaharova u emisiji „Solovjov lajv“.




BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR