Glas Javnosti

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Sva skladišta nafte u Odesi moraju biti uništena! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Na Krimu traže oštar odgovor i brzu reakciju nakon napada dronom na Sevastopolj.

Senatorka krimskog regiona Olga Kovitidi smatra da napad na naftno skladište u Sevastopolju zahteva „tešku odluku i akciju“ i založila se za „neutralizaciju Odese kao vojne baze Ukrajine“.

Savet Federacije pozvao je nakon udara na Sevastopolj da se unište sva skladišta nafte u Odesi.

„O napadu bespilotnih letelica na Sevastopolj i požaru naftnog skladišta u zalivu Kozačja. Više nemamo vremena za „sporu igru". Ono što se dogodilo zahteva oštar odgovor i akciju. Sva skladišta nafte u Odesi moraju biti uništena“, napisala je Kovitidi na svom telegram kanalu, napominjući na početku svog posta da je ovo njeno mišljenje.



Ona smatra da treba doneti stratešku odluku da se Odesa „neutrališe kao vojna baza Ukrajine“.

Prema prvim informacijama požar na rezervoaru je izbio usled udara drona. Nastradalih nije bilo, na mesto vanredne situacije raspoređen je operativni štab. Evakuacija stanovnika nije potrebna, jer nema opasnosti po civilne objekte. Na terenu je 18 vatrogasnih jedinica, a požaru je dodeljen najviši rang.



Nešto ranije guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev. On je pojasnio da niko nije povređen, a napomenuo je i da ništa ne preti civilnim objektima.



„Požar neće uticati na stanje snabdevanja gorivom u Sevastopolju. Ove rezerve nisu korišćene za snabdevanje gorivom benzinskih stanica“, napisao je Mihail Razvozžajev.

Glas javnostiKurir

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR