Glas Javnosti

RUSIJA RAKETIRALA RODNI GRAD PREDSTAVNIKA UKRAJINE NA EVROVIZIJI! Bombe pale trenutak pre nego što su zapevali "Srce od čelika"

Svet
Autor: Glas javnosti

Ternopolj, rodni grad ukrajinskih predstavnika na Evroviziji pogođen je ruskim projektilima nekoliko trenutaka pre nego što je bend izašao na pozornicu u Liverpulu,.

Načelnik regionalne državne administracije Volodimir Truš potvrdio je da su dve osobe povređene.

Gradonačelnik Ternopolja Serhij Nadal potvrdio je da su skladišta oštećena.

Deset minuta pre nastupa u Liverpulskoj areni, Tvorči je objavio na Instagramu pozivajući se na izveštaje o napadu Ternopolja u zapadnoj Ukrajini.

Posle nastupa na bini, Tvorči je ponovo napisao na Instagramu rekavši: „Ternopolj je ime našeg rodnog grada koji je bombardovala Rusija dok smo na bini Evrovizije pevali o našim čeličnim srcima, nesalomljivosti i volji“.


„Ovo je poruka za sve gradove Ukrajine koji su svaki dan granatirani. Harkov, Dnjepar, Hmjelnicki, Kijev, Zaporožje, Uman, Sumi, Poltava, Vinica, Odesa, Mikolajev, Černihiv, Herson i svi drugi. Evropo, ujedini se protiv zla radi mira!“, napisao je on, piše BBC.

Inače, Tvorči, koju čine producent Andrii Hutsuliak i vokal rođen u Nigeriji Džefri Keni, nadao se da će odbraniti titulu Evrovizije nakon što je Kaluški orkestar pobedio prošle godine u Torinu.


Oni su izveli "Srce od čelika" - pesmu o trupama koje su predvodile na kraju neuspešan otpor ruskim snagama u fabrici Azovstal u Mariupolju.

Ambasadorka Velike Britanije u Ukrajini Melinda Simons opisala je Tvorčijev nastup na Evroviziji kao „potresan“.

Na Tviteru je dodala: „Podsetimo da je razlog zašto Ukrajina nije mogla da bude domaćin ovog događaja zato što Rusija nastavlja da vrši invaziju, a narod Ukrajine živi u stalnoj opasnosti.


Glas javnosti/BBC

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR