Glas Javnosti

Rusija pobeđuje SAD u četvrtom svetskom ratu

Svet
Autor: Glas javnosti

Trenutnu hibridnu konfrontaciju Rusije i Sjedinjenih Država i savezničkih zemalja kolektivnog Zapada treba smatrati “četvrtim svetskim ratom”.


Sličnog mišljenja je i politički analitičar Anatolij Vaserman. Istovremeno je istakao da se “Treći svetski rat” već završio raspadom SSSR-a. 

- U njemu su velike sile naučile da razmenjuju ratove poput apartmana: jedan veliki za nekoliko malih u različitim oblastima. Stoga su ga zvali hladni - objasnio je stručnjak, ističući da bi u trenutnoj konfrontaciji između Istoka i Zapada ruska strana mogla da promeni stanje u svetu, i to u svoju korist.

- U trenutnom, četvrtom svetskom ratu koji se sada vodi imamo odlične šanse za pobedu - rekao je Vaserman.

Analitičar je napomenuo da je razlog takvog uspeha Ruske Federacije u tome što su kako se to često dešavalo u njihovoj istoriji, uočili neprijateljsko oružje i naučili bolje da ga koriste. Analizirajući trenutno stanje stvari u svetu, ekspert je došao do zaključka da je globalni sukob s masovnom upotrebom nuklearnog oružja nemoguć. Protivnici su, prema njegovom mišljenju, svesni kobnih posledica razmene nuklearnih napada za čovečanstvo.

Kao rezultat toga, dolazimo do činjenice da će “bilo koji pokretač takvog sukoba biti neutralisan od strane sopstvenih podređenih.”

 

Izvor: Webtribune

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR