Glas Javnosti

Rusija OŠTRO UPOZORILA Veliku Britaniju: Sledeći put bi bombe mogle da gađaju metu! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Šef ruske delegacije za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja na pregovorima u Beču Konstantin Gavrilov upozorio je Veliku Britaniju

On je istakao da bi u sledećoj situaciji, sličnoj incidentu sa razaračem u Crnom moru, bombe mogle da gađaju metu, a ne pravac kretanja.

"Nemoguće je sakriti uznemirenost zbog saopštenja Ministarstva odbrane Velike Britanije da je pomenuti razarač navodno realizovao 'miran prolazak kroz teritorijalne vode Ukrajine'. Primoran sam da upozorim bivšu 'kraljicu mora' da se sledeći put, ukoliko bude doneta takva odluka, neće bombardovati pravac kretanja, nego meta“, rekao je Gavrilov govoreći na plenarnoj sednici foruma OEBS-a za saradnju u oblasti bezbednosti, prenosi B92.

Takođe je podsetio na izjavu bivšeg državnog sekretara SAD Henrija Kisindžera da je Rusija „dobra, gostoljubiva, dobronamerna, ali nepobediva“, istakavši da to istorija potvrđuje preko hiljadu godina.

„Takođe bih preporučio zapadnim stratezima da se okrenu Bibliji u kojoj je napisano: 'Ne pretite i sami se nikoga ne bojte'“, poručio je diplomata.

Razarač „Defender“ Ratne mornarice Velike Britanije narušio je juče državnu granicu Rusije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent. Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.

Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR