Glas Javnosti

RUSIJA OŠTRO: Ako podržavate sankcije Rusiji ne možete u Briks

Svet
Autor: Glas javnosti

Moskva ponovo potvrđuje svoj nepokolebljivi stav da u BRIKS-u ne bi trebalo da bude država koje su se pridružile nezakonitoj politici jednostranih sankcija protiv Rusije i drugih zemalja, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

„Svaka zemlja koja je pokazala interesovanje da se pridruži BRIKS-u veoma je važna sama po sebi. Ne možemo se voditi nekim veštačkim kriterijumima za njihov prijem. Ipak, potvrđujem našu nepokolebljivu rešenost da polazimo od činjenice da u BRIKS-u ne bi trebalo da bude zemalja koje su se pridružile nezakonitoj, nelegalnoj politici jednostranih sankcija koje se primenjuju protiv Rusije i drugih država“, rekao je Rjabkov.


On je napomenuo da Rusija „kao jedna od najuticajnijih zemalja današnjice, država-civilizacija, zemlja koja najpouzdanije osigurava i sopstvenu bezbednost i svoje interese, ima ključnu reč u tome ko će, kako i kada biti primljen u BRIKS“.

„Razumemo da se BRIKS treba širiti. Postoji nekoliko regiona koji su recimo nedovoljno ili uopšte nisu predstavljeni u BRIKS-u. Podržavamo interesovanje koje zemlje pokazuju i siguran sam da će tokom ministarskog sastanka (BRIKS-a) to biti jedna od glavnih tema“, rekao je Rjabkov.

Kako je istakao, nakon sastanka u Kejptaunu biće objavljen impozantan i važan završni dokument.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR