Glas Javnosti

RUSIJA ODGOVORILA NA NOVE SANKCIJE: Moskva proširila listu zabrana ulaska u zemlju

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je značajno proširilo listu zvaničnika i političara Evropske unije kojima je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na poslednju rundu sankcija evropskog bloka.

Moskva je proširila listu sankcionisanih zvaničnika EU kao odgovor na 13. paket sankcija EU protiv Rusije koji se odnosi na skoro 200 osoba ili entiteta koji podržavaju rat u Ukrajini.

- Evropska unija nastavlja svoje bezuspešne pokušaje da izvrši pritisak na Rusiju jednostranim restriktivnim merama - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kao odgovor na ove neprijateljske akcije, ruska strana je značajno proširila spisak predstavnika evropskih institucija i zemalja članica EU, kojima je zabranjen ulazak na teritoriju naše države, stoji u saopštenju ruskog Ministarstva.


Na listi se nalaze predstavnici zakonodavnih organa i komercijalne organizacije koje su obezbedile vojnu pomoci Ukrajini, predstavnici evropskih institucija uključeni u krivično gonjenje ruskih zvaničnika, i oni koji su prikupili materijal kako bi podržali ideju o konfiskaciji ruske državne imovine, navelo je Ministarstvo.

Tu su i predstavnici Saveta Evrope, članice zakonodavne skupštine zemalja Evropske unije, članice PS OEBS (Parlamentarne skupštine Organizacije za

evropsku bezbednost i saradnju) i PŠE (Parlamentarne skupštine Saveta Evrope), koji sistematski daju agresivne izjave protiv Rusije, navodi se u saopštenju.Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR