Glas Javnosti

RUSIJA "OBRADOVALA" ZAPAD: Pripremite se za bezuslovnu kapitulaciju Ukrajine

Svet
Autor: Glas javnosti

Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja savetovao je zapadnim zemljama da se pripreme za to da će uskoro jedina tema međunarodnih sastanaka o Ukrajini biti bezuslovna kapitulacija kijevskog režima.

„Pokušaji šefa kijevskog režima (Vladimira Zelenskog) da promoviše svoje formule i saziva samite u znak podrške kijevskog režima izazivaju samo nedoumice. Uskoro će jedina tema svih međunarodnih sastanaka o Ukrajini biti bezuslovna kapitulacija kijevskog režima. Savetujem vam da se unapred pripremite za to“, rekao je Nebenzja na sednici SB UN.

Po rečima Nebenzje, novi paketi zapadne pomoći neće doprineti tome da dođe do prekretnica u sukobu u Ukrajini.

„Pred našim očima se dešava radikalni preokret u vojnim operacijama. Tu tendenciju neće uspeti da promene ni novi paket zapadne vojne pomoći, ni novi takozvani frontalni juriši, ni kontranapadi kijevskog režima. Ukrajina danas nije ništa drugo nego privatna vojna kompanija koja ratuje za Zapad i zapadnim oružjem do poslednjeg Ukrajinca“, rekao je Nebenzja.


(Foto: Jutjub)

Nebenzja je takođe kazao da su masovni napadi Rusije visoko preciznim oružjem na energetski kompleks Ukrajine odgovor na pokušaje Kijeva da nanese štetu objektima ruske naftne i gasne infrastrukture i energetskim objektima.

Stanovnici Ukrajine dele sa Rusijom koordinate ukrajinske vojske

Nebenzja je saopštio da su stanovnici niza ukrajinskih gradova počeli aktivno da dele sa Rusijom koordinate ukrajinske vojske.

„Ukrajinska vojska je u poslednje vreme počela otvoreno da se žali da su lokalni stanovnici u Harkovu, Odesi, Nikolajevu, Dnjepropetrovsku i drugim gradovima i regionima Ukrajine počeli aktivno da dele sa našom vojskom koordinate vojnih skladišta Oružanih snaga Ukrajine i mesta gde se nalaze vojne rezerve. To jasno pokazuje pravi odnos civilnog stanovništva prema onome što se dešava“, istakao je on.

Takođe je kazao da će Savet bezbednosti UN razgovarati o napadu ukrajinskih snaga na Zaporošku nuklearnu elektranu na posebnoj sednici 15. aprila, pošto Zapad ne primećuje direktne napade iza kojih stoji Kijev.
„Nadamo se da će pravičnu ocenu onoga što se dešava dati rukovodstvo IAEA, čiji se službenici nalaze u elektrani i koji svojim očima mogu da prate ukrajinske provokacije“, istakao je Nebenzja.


Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR