Glas Javnosti

RUSIJA: Oborili smo dronove koji su napali dve avio baze u Saratovu i Rajazanu! Oštećena dva vojna aviona

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska vojska oborila ukrajinske dronove koji su rano jutros napali dve njene vazduhoplovne baze, a da su tri vojnika poginula od krhotina prilikom ovih napada.

Još četiri ruska vojnika su povređena od, kako je saopšteno, ostataka dronova koji su presretnuti u bazama u ruskim regionima Saratovo i Rjazan.

Prema navodima iz Moskve, i dva ruska vojna aviona lakše su oštećena od ostataka dronova.

Ukrajina nije komentarisala mogući uzrok eksplozija u bazama u Saratovu i Rjazanu.

Prethodno su ruski mediji izvestili o dve eksplozije u bazama unutar Rusije.

Agencija RIA Novosti javila je o pogibiji tri i ranjavanju šest ruskih vojnika u bazi u Rjazanu na zapadu Rusije, kao i da je jedan avion oštećen, a kao razlog je navedena eksplozija cisterne sa gorivom.

Vlasti regiona Saratov, smeštenog uz obalu reke Volge, saopštile su da proveravaju izveštaje o eksploziji u zoni vazduhoplovne baze Engels u kojoj su razmešteni strateški bombarderi Tu-95 i Tu-60 koji mogu da ponesu nuklearno oružje.

Guverner Saratova Roman Busgarin rekao je da civilni objekti nisu oštećeni.

Regionalni mediji su izvestili o zvucima moćne eksplozije kraj baze Engels, a prenete su izjave lokalnog stanovništva o svetlosnom bljesku koji je došao iz tog pravca.

Upitan da li je Vladimir Putin obavešten o eksploziji u bazi Engels, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je odgovorio da predsednik Rusije redovno prima informacije o tekućem razvoju događaja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR