Glas Javnosti

RUSIJA NIJE DRŽAVA-AGRESOR: Međunarodni sud odbio Ukrajinu

Svet
Autor: Glas javnosti

Međunarodni sud Ujedinjenih nacija odbio je da po molbi Kijeva proglasi Rusku Federaciju državom-agresorom, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

"Sud je takođe odbacio ukrajinske insinuacije o tome da su Donjecka i Luganska Narodna Republika, navodno, terorističke organizacije”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je ukazalo da ti zaključci imaju poseban značaj u svetlu toga što je sudskom presudom Kijev očekivao da potkrepi svoje zahteve o prenosu ukradene ruske imovine na Zapadu i uvođenju međunarodnih sankcija protiv Rusije.

Osim toga, Međunarodni sud UN je odbio zahtev Ukrajine da se Rusija okrivi za pad „boinga” na letu MN17 i nije prihvatio tvrdnje Ukrajinaca o umešanosti u katastrofu DNR, dodaje se u Ministarstvu inostranih poslova.


„Nije manje cinično ni to kako je kijevski režim pokušao da proglasi kao ‘finansiranje terorizma’ humanitarnu pomoć stanovnicima Donbasa koje je ukrajinska vojska granatirala i koji su u ekonomskoj blokadi”, saopštilo je Ministarstvo, prenosi Sputnjik.

U ruskom Ministarstvu su zaključili da je Ukrajina odbijena po svim zahtevima o kompenzacijama ili drugim oblicima molbi.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR