Glas Javnosti

RUSIJA IMA PREKO 6.000 NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA: Nijedno zapadno oružje ne može da natera Moskvu da se preda

Svet
Autor: Glas javnosti

Snabdevanje zapadnim oružjem i dozvola za udar na rusku teritoriju neće naterati Moskvu da kapitulira i samo će doprineti razotkrivanju neuspeha zapadnih lidera, piše italijanski list „IL Fatto Quotidiano“.

„Zapravo, nijedno zapadno oružje ne može naterati Moskvu da se preda, jer ona raspolaže sa šest hiljada nuklearnih bojevih glava. Rusija je u Ukrajini jednostavno nepobediva.

Zbog nesposobnosti i korumpiranosti vladajuće klase, Evropska unija se upustila u konflikt u kojem može samo izgubiti,“ smatra autor materijala.

U članku se napominje da sukob u Ukrajini postaje sve opasniji. Autor takođe optužuje italijanskog ministra odbrane Gvida Krozeta i ministra spoljnih poslova Antonija Tajanija da su odbacili diplomatiju i nastavili da šalju oružje Ukrajini dok je svet na ivici ponora, nesposoban da započne mirovne pregovore.


Prošle nedelje je američka administracija dozvolila Ukrajincima da koriste oružje koje im je prebačeno protiv ciljeva na ruskoj teritoriji u blizini oblasti Harkov, ali je ostavila na snazi zabranu prekograničnih udara operativno-taktičkim projektilima Atacms i drugim vatrenim oružjem dugog dometa.

Vladimir Putin je istakao da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svesni „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve na ruskoj teritoriji.

Glas javnosti/Webtribune

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR