Glas Javnosti

RUSI ZAUZELI STRATEŠKI GRAD IZJUM! Otkriveno novo biološko oružje u Ukrajini razvijeno u Pentagonu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad strateškim gradom Izjumom, na istoku Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Oružane snage Rusije nastavljaju sa realizacijom zadataka specijalne vojne operacije. Ujutru, 24. marta, jedinice ruske vojske su u potpunosti preuzele kontrolu nad Izjumom - saopštio je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

General navodi da je rusko operativno-taktička avijacija pogodila je 60 vojnih objekata, među kojima su dva komandna centra, dva višecevna raketna bacača, četiri skladišta sa municijom, 47 mesta gde je bila nagomilana ukrajinska vojna tehnika, prenosi "Sputnjik".

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruski vojni stručnjaci otkrili nove činjenice koje dokazuju direktnu umešanost Ministarstva odbrane SAD u razvoj komponenti biološkog oružja u Ukrajini.

Ministarstvo je obećalo da će u bliskoj budućnosti predstaviti originalne dokumente koji pokazuju da je biološki projekat UP2 razvijen i odobren u Pentagonu. Glavni cilj projekta bio je da se sprovede molekularna analiza posebno opasnih infekcija endemskih za Ukrajinu, a ovaj posao je uključivao uzorkovanje patogena u starim stočnim grobljima kako bi se dobili novi sojevi antraksa, navodi se u izveštaju.

Pored toga, farmaceutska kompanija koju je obezbedilo Ministarstvo odbrane SAD, prema primljenim dokumentima, radila je sa ukrajinskim Ministarstvom odbrane na testiranju neregistrovanih lekova na ukrajinskoj vojsci, prenosi rusko Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR