Glas Javnosti

RUSI UPOZORILI: Ako Makron "izvadi revolver", odgovorićemo istom merom

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapadne zemlje su veoma osetljive na sopstvene gubitke, stoga će francuski predsednik Emanuel Makron možda ostati usamljen sa svojom idejom, poručio je član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Belik.

Poslanik Državne dume iz Sevastopolja i član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Belik izjavio je da će stvaranje saveza Francuske za slanje trupa u Ukrajinu primorati Rusiju da "izvadi revolver" u vidu strašnog oružja i uperi u neprijatelja.

Ranije je "Politiko" preneo da Francuska stvara savez zemalja spremnih da pošalju zapadne trupe u Ukrajinu. Prema publikaciji, Estonija, Letonija i Litvanija su "mnogo otvorenije za tu ideju" od većine zemalja EU, uključujući Nemačku, Češku i Poljsku.


"Slanje evropskog vojnog kontingenta u Ukrajinu više nije samo crvena linija, već revolver usmeren na Rusiju. Nećemo imati drugog izbora nego da izvadimo naš revolver u obliku strašnog oružja i prislonimo ga neprijatelju na glavu. Svi na Zapadu dobro znaju kakav je to revolver", kazao je Belik.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje su veoma osetljive na sopstvene gubitke, stoga će francuski predsednik Emanuel Makron možda ostati usamljen sa svojom idejom.

"Niko na Zapadu ne sumnja da će biti gubitaka, pa je malo verovatno da će poslati ekspedicione snage u Ukrajinu. Oni će samo maksimalno podržati dozirane zalihe svojih vojnika, a prvu violinu tu neće svirati Francuzi, već baltičke zemlje", ocenio je Belik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR