Glas Javnosti

RUSI UDARILI SANKCIJE NEMCIMA: Zamrznuta sredstva kompanije "Folksvagen"

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski sud je zamrzao svu imovinu "Folksvagena" u Rusiji, što predstavlja najnoviju prepreku naporima nemačkog proizvođača automobila da obustavi poslovanje u Rusiji.

Folksvagen je, zajedno sa drugim stranim proizvođačima automobila, prošle godine obustavio poslovanje u Rusiji, nakon što su zapadne zemlje uvele sankcije Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Kompanija pokušava da proda imovinu u Rusiji, uključujući vodeću fabriku u Kalugi, koja ima proizvodni kapacitet od 225.000 vozila godišnje.

Ruski proizvođač automobila "GAZ", sa kojim je ugovoreno da proizvodi "Folksvagen" vozila u svojoj fabrici u Nižnjem Novgorodu, pokušao je da zaustavi tu prodaju i podneo tužbu protiv nemačkog proizvođača automobila zbog "kršenja ugovora", nakon što je "Folksvagen" raskinuo ugovor o proizvodnji.



"GAZ" je istakao da pokušaji "Folksvagena" da napusti rusko tržište dovode u opasnost njegove sopstvene interese i da traži 201,3 miliona dolara odštete zbog raskinutog ugovora.

Ruski sud je pristao da zamrzne imovinu "Folksvagena" u Rusiji dok traje spor sa kompanijom "GAZ".

Češki proizvođač automobila "Škoda auto", deo "Folksvagen grupe", najavio je ranije da je u završnoj fazi dogovora o prodaji svojih sredstava u Rusiji.

Kao odgovor na sankcije iz Evrope, Rusija nalaže da kompanije iz "neprijateljskih" zemalja – onih koje su Rusiji uvele sankcije – moraju da dobiju odobrenje vladine komisije za prodaju svoje imovine u Rusiji.

Glas javnosti/RT Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR