Glas Javnosti

RUSI NEMILOSRDNI: Onesposobljena 74 OBJEKTA ukrajinske VOJSKE

Svet
Autor: Glas javnosti

U napadu Oružanih snaga Rusije onesposobljena su 74 kopnena objekta Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Kako prenosi Sputnjik, on je navei i da je onesposobljeno 11 aerodroma Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, tri komandna mesta, baza Ratne mornarice Ukrajine, kao i 18 radarskih stanica PVO sistema S-300 i „Buk M-1“.

Ističe se da ruska vojska ne gađa ukrajinske gradove niti socijalne objekte u vojnim garnizonima kako bi se izbegli gubici među ukrajinskim vojnicima i njihovim porodicama.

 

Takođe je saopšteno da su tokom specijalne operacije oborena četiri ukrajinska drona „Bajraktar TB-2“, kao i jedan borbeni helikopter.

Sputnjik prenosi i da je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je ruskoj vojsci da se prema ukrajinskim vojnicima ponašaju s poštovanjem, jer su oni, kako je rekao, za razliku od nacionalista, dali zakletvu ukrajinskom narodu i poštovali su naređenja.

Kako je saopštio Konašenkov, tokom borbenih dejstava predalo se 14 vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Nakon što potpišu izjavu o odustajanju od oružanog otpora, biće pušteni kućama. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR