Glas Javnosti

RUSI NEĆE NASESTI! Lavrov: Ako dođe do pregovora – nećemo praviti pauze u borbama

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija u slučaju da se ponovo pokrenu pregovori sa Ukrajinom neće obustavljati borbena dejstva, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Iako smo rekli da smo spremni za pregovore mi nećemo praviti nikakve pauze u borbama. Za razliku od onih pregovora koji su se odvijali svojevremeno u Istanbulu, ovog puta borbe moraju da se nastave.

Takođe, realnost na terenu je danas sasvim drugačija, drastično drugačija nego tada, to je potrebno uzeti u obzir“, rekao je Lavrov u intervjuu radio stanicama Sputnjik, Govori Moskva i Komsomoljska pravda.

Prema njegovim rečima, ovde nije samo reč o stanju na terenu, već i o ustavnim izmenama budući da su u sastav Rusije ubačeni novi regioni.


Lavrov je dodao i da Rusija nema poverenje u kijevsko rukovodstvo.

Ruski šef diplomatije je takođe rekao i da Rusija raspolaže informacijama da se na teritoriji Ukrajine nalaze francuski instruktori zajedno sa predstavnicima drugih specijalnih službi evropskih zemalja. Rusija uvek bira put pregovora umesto vojnih rešenja, o čemu je u više navrata govorio i ruski lider Vladimir Putin, dodao je on.

Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR